Allan Westring

Allan Westring

Hvem er du?

Mit navn er Allan, jeg bor ved Limfjorden i det nordlig Vestjylland og er far til to børn, en dreng og en pige.

Jeg voksede op og gik i skole i en forstad til Århus. Jeg er uddannet anlægsgartner og har taget min værnepligt på henholdsvis Farum Kaserne og Skive kaserne da jeg meldte mig frivilligt til militæret og tænkte, at det skulle være min fremtidige karriere.

Jeg har været selvstændig anlægsgartner/brolægger, jeg har haft et gulvsliber firma indtil slutningen af 2022. I dag lever jeg af noget helt tredje, jeg er handicaphjælper på fuldtid, som er noget jeg har ønsket i mange år, men også noget jeg har ikke turde at tage springet fuldt ud til, før jeg valgte at sige farvel til det gamle miljø som jeg har levet i, i 15 år.

Jeg går op i min træning og min kost og min generelle mentale sundhed i dag. Jeg tror på at der ikke findes noget der er tilfældigt og spiritualitet fylder en del i mit liv.

Hvorfor bakker du op om Life Changes som ambassadør? 

Det gør jeg bl.a. fordi, jeg har mærket på egen krop, hvor svært det er at vende tilbage til samfundet efter at have levet på kanten af samfundet i godt og vel 15 år. I mit tilfælde var det rocker/bande miljøet som jeg endte i. Jeg har personligt erfaret, hvor svært det er at skulle bryde ud af miljøet og alle de negative mønstrer jeg havde tilegnet mig gennem årenes løb.

Jeg prøvede faktisk at bryde ud af miljøet et par gange inden det lykkedes mig helt. Grunden til det endelig lykkedes, er fordi jeg fandt opbakning, støtte og råd fra menneskerne bag Life Changes. De gav mig simpelthen den hjælp der skulle til, for at jeg kunne fastholde et brud med miljøet og er forblevet ude. De hjælper og støtter mig stadig den dag i dag, på min vej tilbage og med at fastholde en positiv livsstil.

Jeg ved af bitter erfaring, at når man først er blevet ekskluderet af samfundet, er det utroligt svært at blive en del af samfundet igen. Det er der Life Changes kan gå ind og hjælpe, med at give én værktøjerne til at fastholde sin vej, støtte og vejlede i inklusionsprocessen for at undgå et tilbagefald.

Ydermere bakker jeg op om Life Changes, fordi her bliver du mødt i øjenhøjde, som det menneske du er og hvor du er i livet.

De mennesker der står bag Life Changes, har en lang erfaring med målgruppen og de problematikker der følger i den svære proces det er at komme tilbage og ud af de negative miljøer, og ikke få tilbagefald og vende tilbage til de negative miljøer, når problematikkerne bliver uoverskuelige.

Kan du relatere til udsatte borgere på kanten af samfundet? På hvilken måde? 

 Jeg kan relatere til borgere på kanten af samfundet både som pårørende, men også selv som udsat borger. Jeg kommer fra et hjem med flere forskellige problemstillinger, som for eksempel alkohol og psykiske problemer.  Jeg eksperimenterede i en tidlig alder med hash og lidt senere med hårdere stoffer og til sidst endte jeg i rocker/bande miljøet og brugte 15 år af mit liv i det miljø.

Jeg har heldigvis en pletfri straffeattest, men det kunne lige såvel have set anderledes ud, så det er jeg dybt taknemlig for i dag, da det betyder utroligt meget for mig at være et godt forbillede for mine to børn. Som pårørende kan jeg relatere til problemerne, da jeg voksede op i et hjem hvor det var svært at være mig, da jeg altid følte at jeg manglede et sted at hører til.

På grund af min egen baggrund er det derfor vigtigt for mig at kunne hjælpe andre der er endt på kanten af samfundet.

Hvad ser du som den største udfordring i vores samfund med borgere, der er ekskluderet? 

Den største udfordring – som jeg ser det – er hvor frygtelig svært det er, at få den nødvendige hjælp i det etablerede system. Ved manglende hjælp falder rigtig mange tilbage til de negative miljøer.