Solo Solito

Omar – Solo Solito

Hvem er du?

Jeg er Solo Solito – der er mit kunstnernavn når jeg udgiver musik, jeg er rap musiker. Jeg har rappet på seriøst plan siden jeg var 15 år, men jeg har faktisk skrevet musik siden jeg var 9 år. Rap musik er både det jeg laver professionelt og min hobby. Jeg rapper mest på dansk, men også nogen gange på spansk og engelsk. Jeg er født i Den Dominikanske Republik, så jeg er flydende på spansk, men jeg har boet i Danmark siden jeg var 5 år. Når man rapper på engelsk er der meget mere konkurrence og der er mange dygtige rappere. Vores sidste plade vi udgav var på dansk og det fungerede rigtig godt, så jeg vil fortsætte med at rappe på dansk. 

Hvorfor bakker du op om Life Changes som ambassadør?

Jeg vil gerne støtte op om et godt projekt og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Jeg vil gerne være med til at give mine egne erfaringer videre. Jeg føler jeg har noget positivt at kunne bidrage med. Jeg kan hjælpe de unge på vej som er interesseret i musik. Jeg er selvudlært musikker og jeg har oplevet både succes og nedtur med musikken. Jeg har masser af livserfaring både på scenen og uden for scenen som jeg kan give videre.

Kan du relatere til udsatte borgere på kanten af samfundet? På hvilken måde?

Jeg har da nok lavet lidt ballande som ung, det følger nok lidt med hip hop kulturen. Og det ikke at blive hjernevaske af hip hop kulturen, det er også en ting jeg kan bidrage med. Der er vigtigt de unge forstår at meget af musikken er metaforer og altså ikke noget der skal udleves.

Hvad ser du som den største udfordring i vort samfund med borgere, der er ekskluderet:

Det er jo meget individuelt. Jeg syntes det er meget farligt at putte den type borgere i kasser, så tænker et udfordringen er ikke at putte dem i kasser og behandle dem hver især meget individuelt. Og at finde nogle værktøjer der kan gavne flertallet.

Jeg syntes at musik og kreativitet er en rigtig god vej at gå, og det er før blevet bevist at mange af de store kunstnere har været nogle rødder indtil de har fået et kunstnerisk outlet. At hjælpe de unge med tilbud til kreativt udfoldelse, det syntes jeg er en rigtig god ide. Men det kræver også meget af den unge, de skal jo være motiveret til at give slip på nogle gamle vaner. Som mentor skal man blive skarp på hvad der individuelt motivere hver individ. Du kan ikke redde hele verden, men du kan redde dem der er lige foran dig.