Der er også mennesker bag kontanthjælpen

Der er også mennesker bag debatterne om kontanthjælp, som er påvirket i allerhøjeste grad. Én af dem er Eckhard Krausen, der har en presset økonomi og derudover kæmper med angst og depressioner. Han vil gerne tilbage på arbejdsmarkedet, men han føler sig afstraffet på kontanthjælp, ligesom hans sygdomme gør det sværere for ham.

Både Eckhard og hans kone er på kontanthjælp, og efter de faste udgifter er betalt, har de 4.000 kr. tilbage. De penge går til mad, idet familien består af to voksne og tre børn. Det lader ikke meget tilovers til noget andet. Blandt andet har Eckhard måtte afvise sin søns ønske om at starte til fodbold.

Eckhards historie om kontanthjælp starter i 2012, hvor han bliver fyret fra sit job. Herefter blev Eckhard jobsøgende, men i 2016 får Eckhard depression og angst, hvorefter han ikke længere har mulighed for at søge job. Ifølge Eckhard har de fire års ledighed været en stor faktor i forbindelse med, at han er blevet syg.

Eckhard har ikke ligget på den lade side. Han har sendt mange hundrede ansøgninger til potentielle arbejdsgivere – også til jobs i både Sønderjylland og Sverige, selvom han bor i København og har sin familie der.

Trods sine depressioner og angst ønsker Eckhard at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Han mener imidlertid, at de nedskæringer der har været på kontanthjælpen, ikke har motiveret ham. Tværtimod føler han sig afstraffet.

Life Changes’ social mentorforløb er med til at sikre, at borgere som Eckhard kan få en vej tilbage på arbejdsmarkedet gennem f.eks. et praktikophold med henblik på fastansættelse, ligesom motivationen kan søges sikret gennem individuelle samtaler.

Forløbet vil altid tage udgangspunkt i borgerens individuelle behov og udfordringer, og dermed skabes de bedste forudsætninger for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

 

Kilde:

Avisen.dk, Josephine Blachman: ”Eckhard på kontanthjælp: Føler mig som en fiasko som menneske og som far”. 11/07/2017.

URL: https://www.avisen.dk/62-aarige-eckhard-foeler-mig-som-en-fiasko-som-menne_438664.aspx