Ellie Jokar

Ellie Jokar

Hvem er du?

Jeg kan stadig huske første gang lyden af NWA blæste ud af min storebrors ghettoblaster. Jeg var øjeblikkeligt fanget af musikken, vreden, energien og måden de legede med rim. Jeg var 13 år, og siden da har musikken fyldt en del i mit liv. Jeg har skrevet poesi, digte og rim siden jeg var 13, men hovedsageligt på engelsk.

I 2004 startede jeg med at producere mit eget musik, indtil jeg mødte en håndfulde unge drenge, og vi dannede crewet “Dreamteam”. I 2007 udgav jeg mit først Mix tape “Uafhængig Gadepoesi”. Det var første gang, jeg kastede mig ud i at skrive tekster på dansk. I dag skriver jeg tekster på dansk, engelsk, og persisk. Året 2007 møder jeg producer-drengene ”Trailblazers”, som stod bag produktionen til “Fibs” også kendt som “Løgn og Latin”. Henrik Nørbach og jeg har været et team lige siden 2007.

Over de sidste 15 år har jeg haft mit eget indie-pladeselskab ”Mammi Records” og har udgivet alt mit eget musik i Danmark. I 2008 blev jeg signet til ”Ministry Of Sound” i UK og har udgivet blandt andet ”Superstar”. I 2019 blev jeg ligeledes signet i Kina.

Jeg har altid brugt enorm meget humor i mine tekster. Jeg elsker selvironi, og det kommer tit til udtryk tekstmæssigt og visuelt. Jeg har været så heldig, at jeg har kunne kombinere musikken med underholdning som satire og comedy. Jeg bruger rigtig meget musik i meget af mit arbejde, især fordi det er så stor en del af mig, og den jeg er. Jeg har altid vidst at jeg ville stå på en scene. Jeg elsker at få mennesker til danse, grine, græde eller glemme dagligdagens problemer. Musik har altid haft en stor betydning i min familie. Mine forældre spillede altid musik, enten når de var glade, eller hvis de var triste. Det er hvad, musik kan. Det kan fange en stemning og en følelse. Musik er frihed.

Musik betyder så meget for mig, at jeg har en sang til hvert kapitel i mit liv.

Hvorfor bakker du op om Life Changes som ambassadør?

Jeg bakker op om Life Changes, fordi jeg ved, hvor vigtig et redskab musik er for mennesker. Det er en udtryksform, en legeplads, et sted hvor man kan få tømt sine tanker, følelser, frustrationer osv.

Jeg syntes at det er vigtigt at bakke op om projekter som Life Change, da det rykker folk og gør en forskel for de unge. Det er vigtigt, især i disse tider i 2020. Jeg elsker at arbejde sammen med ildsjæle og mennesker, som gerne vil være med til at gøre en forskel, og fordi alle har ret til en chance til.

Kan du relatere til udsatte borgere på kanten af samfundet?

Ja det kan jeg bestemt. Jeg er selv opvokset på vestegnen i 90’erne og kender til miljøet på godt og ondt. Siden 2003 har jeg udviklet og lavet rap-projekter, hovedsagelig på Nørrebro men også Vesterbro, Frederiksberg, Høje Taastrup, Brøndby med flere.  

De fleste af de unge jeg har arbejdet med, har alle haft nogle personlig ting, de skulle overvinde. Jeg har altid elsket at arbejde med “de usynlige børn” – dem som samfundet har vendt kinden til. Dem som ingen ser eller hører. Det er dem som måske har følt sig anderledes eller som outsidere. Jeg kan relatere til dem, fordi jeg ved, hvordan det føles at være uden for fælleskabet. Her skabes der et fællesskab og en samhørlighed, og det er helt okay at være anderledes eller outsider. Jeg elsker orginaler.