Jeppe Yepha Wahlstrøm

Jeppe Yepha Wahlstrøm

Hvem er du?

Som barn havde jeg en drøm om at leve et liv som kunstner. En drøm som krævede hele mit fokus, min tid, energi og tanker. Det skulle senere vise sig at blive til virkelighed. Jeg drømte om at blive anerkendt, set hørt og ikke kun accepteret, men også inspirere, underholde og skabe mig et navn som folk kendte. Jeg brugte al min tid på musik og skabte, sammen med min ven, en identitet under et navn som gav os penge og berømmelse. Rap-tekster og rytmer blev mit udtryk, og det gav mig afløb for min konstante søgen efter, hvem jeg var. 

Da jeg stod til en Grøn Koncert, foran 37.000 mennesker, for en del år tilbage og spillede den musik, som jeg selv havde skrevet, følte jeg af en eller anden grund, at jeg stadig ledte efter at finde min plads i det kreative liv, jeg havde valgt. Mit ønske om at spille skuespil har været der så længe, jeg kan huske.

 

Ved siden af musikken, og i løbet af årene, har jeg forgæves prøvet at skubbe tanken om det væk, imens Yepah-rollen og min musikalske identitet blev det, der definerede mig jeg. Jeg har i de seneste år været på en rejse i en kunstnerisk udvikling og blandt andet taget en uddannelse i musikproduktion ved musikkonservatoriet. Her fik jeg en større forståelse for alle de forskellige identiteter, der er gemt i mig; om det er artisten, rapperen, skuespilleren eller produceren. Vigtigst er dog at opdage, at Jeppe er chefen for dem alle. 

Hvorfor bakker du op om Life Changes som ambassadør?

Jeg ved, at der er mange unge som kæmper med at finde en vej i livet og som ikke er givet de bedste odds. Specielt disse har faktisk tit mere at byde på, rent kreativt, end så mange andre kan have. Den tanke vil jeg gerne være med til at brede ud. Folk med lavt selvværd, angst osv. har faktisk tit en åben kanal til at udfolde sig kreativt, og kan med den rigtige disciplin og det rigtige fokus lære at bruge det som en positiv drivkraft i deres liv. Det vil jeg gerne støtte op om og inspirere til. 

Kan du relatere til udsatte borgere på kanten af samfundet?

Jeg kender, fra mit eget liv, til dét at føle sig rodløs, angstfuld og ikke kunne finde sin plads i livet. Alt det kreative som jeg har lavet igennem årene har givet mig et rum, hvor jeg kunne finde formål, ro og også spænding. Hvis jeg kan inspirere nogen til at dykke ned i noget kreativt, frem for noget usundt, så ser jeg det efterhånden som en pligt at gøre det. Jeg kender både folk som har haft talent og smidt det væk, ligesom jeg kender folk, som har været ude i noget rod, men herefter har fået det vendt til musikalske succeser. Jeg har selv kæmpet meget med angst, hvilket både har været en drivkraft og en stor begrænsning.  

Hvad ser du som den største udfordring i vort samfund med borgere, der er ekskluderet?

En af udfordringerne er vores generelle angst for ting, vi ikke kender til. Derfor kan samfundet godt virke meget lukket. Jeg tror det er, fordi vi er bange. Heldigvis er der mange, som arbejder på at få gjort noget ved det.