Kuku Agami

Hvem er du?

Mit navn Kuku Agami og jeg er professionel rapper, rap-coach, tekstforfatter og komponist. Jeg arbejder samtidig med workshops og holder foredrag. Alt hvad jeg laver udspringer af musik og rap. 

Hvorfor bakker du op om Life Changes som ambassadør?

Jeg synes, at Life Changes er med til at gøre en forskel. Vi lever i en verden, hvor alt handler om at have og vise sig frem, hvorfor det er vigtigt for mig at støtte op en organisation, som gerne vil give. Specielt i Danmark er der brug for Life Changes, da de bidrager med en anderledes tankegang til, hvordan man hjælper unge mennesker og hvordan man får dem frem i livet.

Jeg er enig med den filosofi, der ligger bag projektet. Jeg kender samtidig også nogle gode mennesker, som har snakket godt om Life Changes – det gør bestemt også en forskel. Jeg ønsker at støtte en organisation, som brænder for det, som de laver. Jeg står samtidig i en situation, hvor jeg har noget personligt at give til andre, både som kunstner og privat person. Jeg har et ansvar for at give videre til andre og sætte noget ud i universet, som kan hjælpe andre mennesker.

 

 

Kan du relatere til udsatte borgere på kanten af samfundet? På hvilken måde?

Med mindre, at man er blind, så møder man udsatte mennesker, som har det svært og har brug for hjælp. Der er en masse mennesker, hvor hvis man kun ser det ydre, så tror man, at det går fint, men når man kommer ind til kernen foregår der andre ting. Jeg kommer selv fra en familie af flygtninge, som flygtede fra hus og hjem, hvorfor det også er noget, som jeg kender til. Gennem min opvækst har jeg mødt mennesker, som har stået i nogle svære situationer, som godt kunne have brugt hjælp.

Når man er en del af hiphop-kulturen møder man rigtig mange forskellige mennesker. Miljøet tiltrækker specielt mennesker som har svært ved at tilpasse sig andre steder. De har fundet hjælp, støtte og sammenhold i musikken, som har hjulpet dem gennem tilværelsen. Når man fra politisk side skærer på udsatte, altså dem der ikke har en stemme, kommer de længere væk fra samfundet. Det er dem som bliver kørt over, det er desværre det der sker.

Hvad ser du som den største udfordring i vort samfund med borgere, der er ekskluderet?

De største udfordringer ligger i den tilgang, som vi har til det hele. Når vi gør det til et økonomisk regnskab og når penge bliver det vigtigste, så glemmer vi menneskeligheden i det hele. Det der betyder mest er vores sundhed, vores drømme og friheden til at udleve dem.

Jeg oplever, at vi trækker mere i den modsatte retning. Hvis alt gøres op i en matematisk ligning, så ser det hurtigt ud som om, at vi ikke skal bruge penge, tid og energi på disse mennesker, da de ender med at se ud som en udgift. Jeg mener, at vi skal værne om hinanden og fokusere på det, der har værdi for os alle sammen.