Tidens udsatte med Life Changes

Tidens udsatte med Life Changes

Vi lancerer vores nye tiltag, hvor vi gennemgår tidens nyheder og initiativer indenfor udsatte-området hver tirsdag.

Der findes utallige nyheder og initiativer på dette område, som hele tiden dukker op, og det vil vi gerne sætte lidt mere fokus på. 

Følg med på vores blog, hvor du får de vigtigste nyheder indenfor området og måske også inspiration til nye initiativer til gavn for de udsatte. 

Denne gang er der fokus på bander og utryghed. 

God fornøjelse!

Tidens Statistik

Antal dræbte i bande- og rockeropgør fordoblet i 2020

På trods af nationale og lokale forebyggende indsatser mod bander og rockere de sidste 3 år, så har 2020 vist sig at være en af de mest blodige. Selv under nedlukningen har konflikterne i rocker- og bandemiljøet kostet 16 mennesker livet sidste år. Det er dobbelt så mange som året før.

Oplysningen fremgår af en rapport, som Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet onsdag har offentliggjort. Oveni de mange dræbte blev 49 personer såret under de talrige opgør. Antallet af dræbte i opgørene var otte i 2019 og tre i 2018. Sidste år med 16 ofre er altså udtryk for en dramatisk forværret udvikling.

Noget tyder på, at det ikke helt går efter planen og med kommende kommunalvalg er det spændende at se, hvad politikerne denne gang vil hive op af hatten. Vi venter med spænding

https://ekstrabladet.dk/krimi/antal-draebte-i-bande-og-rockeropgoer-fordoblet-i-2020/8498785

Tidens Opfordring

Gør borgerne trygge: Forebyg bandekriminalitet

”Vi ved, at bande-og rockermedlemmer har haft en dårlig skolegang. Derfor er vi nødt til at sikre, at færre børn og unge bliver tabt på gulvet i folkeskolen. Det er vigtigt, at alle har succes i skolen og får en god uddannelse, som sikrer at man kan få succes på legal vis. Skolen er også et oplagt sted at få et godt fællesskab, så man ikke har brug for at søge alternative, kriminelle fællesskaber. Samtidig bør flere få en mentor, da det har vist rigtig gode resultater. Unge på kanten af samfundet har brug for stabile relationer til pålidelige voksne, så de ikke havner i kriminalitet.”

Vi er enige med Erik Christensen, formand for Det Kriminalpræventive Råd, at forebyggelse er vejen frem. Og især mentorordninger som håndholdte initiativer viser at kunne forebygge ungdomskriminalitet. 

https://dkr.dk/nyheder/2021/mar/goer-borgerne-trygge-forebyg-bandekriminalitet/

Tidens Rapport

Ny rapport: Utryghed forstærkes af forestillinger

En ny Epinion-måling fra Det Kriminalpræventive Råd, hvor 10.000 danskere er blevet spurgt, viser at bander og rockere fylder ganske lidt for flertallet af borgere, men der hvor de huserer, skaber de en stor utryghed. Ikke mindst i de udsatte boligområder.

Det Kriminalpræventive Råds formand Erik Christensen kalder undersøgelsens resultater tankevækkende.

” Når man følger den offentlige debat, kan man tro, at der står rockere og bander på hvert gadehjørne. Det er ikke tilfældet. Men når de huserer i et område, skaber det utryghed og påvirker overraskende meget. Problemerne kræver ikke alene en politiindsats, men også forebyggelse, så rocker- og bandemedlemmer ledes til en anden livsbane og i exitprogrammer,” siger Erik Christensen.”

https://fagbladetboligen.dk/alle-nyheder/2021/marts/ny-rapport-utryghed-forstaerkes-af-forestillinger/

Tidens Hjerteknuser

Nedlukning truer rocker- og bandeindsats: ”Vi skal starte forfra”

Det er ikke blevet nemmere med corona-restriktionerne i forbindelse med det resocialiseringsarbejde, der udføres for tidligere bandemedlemmer. 

” Det betyder jo, at det arbejde vi laver med borgerne, de relationer der er så vigtige både fra vores side og leverandørens side, det er i et eller andet omfang blevet spildt. Vi skal starte forfra. Borgeren skal igen have opbygget et nyt og sundt netværk, som kan gøre at de kan komme i job eller uddannelse, og på den måde skabe sig en tilværelse uden for bandemiljøet, fortæller Jes Arlaud.”

Ministeren er endelig kommet på sagen, efter at beskæftigelsesborgmesteren henvendte sig og Peter Hummelgaards respons er:

– Ja, og man kan sige at der godt kunnet havde fundet nogle løsninger på tidligere. Jeg kan kun sige at vi alle har forsøgt efter bedste evne, hele vejen igennem på de bedst mulige måder, med at finde løsninger på de problemer der dukker op, og det er også det vi gør nu, siger ministeren.”

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/nedlukning-truer-rocker-og-bandeindsats-vi-skal-starte-forfra

Tidens Nice To Know

SAMARBEJDSPLAN FOR 2020

Mangler du også lige en generel viden om hvordan politiet og kommuner faktisk samarbejder omkring bander, utryghed, ungdomskriminalitet og udsatte, så er denne rapport fra politiet en god baggrundsviden om indsatser. De er ikke så detaljeret beskrevet, men rapporten er god som opslagsbog om, hvad der kan være af projekter på de forskellige områder.  Måske også som inspiration .

https://politi.dk/-/media/mediefiler/kbh/dokumenter/sp2020final.pdf?la=da&hash=112F3339663D489F350D41A225A8F82A399FD9BD